Atentie

Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizare. Dacă veți continua, vom presupune că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site. OK

Garantie si conformitate

 

1.Garantia comerciala

 
 
Unele produse comercializate de Andy-star.ro beneficiaza, dupa caz, de garantie comerciala. Aceasta garantie este oferita de producator sau distribuitor si este asigurata de service-urile autorizate ale acestora.
 

 

2.Garantia pentru conformitate

 
Fiecare produs comercialziat de Andy-star.ro beneficiaza de garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003. Garantia acopera lipsa de conformitate a produsului pe o perioada de 2 ani, calculata de la data luarii in primire a produsului. In cazul produselor folosite, acest termen se reduce la 1 an. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 1 an, termenul de garantie se reduce la aceasta perioada.
Garantia pentru lipsa de conformitate nu afecteaza in nici un fel garantia comerciala si, in functie de natura viciului, este asigurata de service-urile partenerilor Andy-star.
Conform Legii 449/2003, fiecare client poate solicita in lipsa conformitatii produsului, repararea, inlocuirea, reducerea corespunzatoare a pretului sau restituirea contravalorii acestuia, dar numai in cazul in care produsul nu poate fi reparat sau inlocuit. Andy-star are obligativitatea de a solutiona orice lipsa de conformitate ce tine de raspunderea sa in termen de 15 zile de la constatarea ei.
Pentru neconformitatile aparute intr-un termen de 6 luni de la achizitia produsului, se considera ca neconformitatea exista la momentul livrarii. Daca lipsa de conformitate apare dupa trecerea celor 6 luni, consumatorul va trebui sa faca dovada ca aceasta lipsa de conformitate a existat la momentul livrarii pentru a putea obtine aducerea produsului la conformitate.
Conformitatea se acorda in cazul in care produsul se afla intr-una dintre urmatoarele conditii in momentul livrarii:
· Nu corespunde descrierii facute de vanzator si nu are aceleasi calitati ca si produsul prezentat;
· Nu corespunde oricarui scop specific solicitat de consumator;
· Nu corespunde scopurilor pentru care este utilizat in mod normal tipul de produs.
Prezumtia ca produsului ii lipseste conformitatea nu se aplica in urmatoarele cazuri:
· Daca se dovedeste ca lipsa de conformitate nu a existat la momentul livrarii;
· Daca prezumtia este incompatibila cu natura produsului;
· Daca prezumtia este incopatibila cu natura lipsei de conformitate. De exemplu, folosirea incorecta a produsului sau uzura normala a produsului.
Andy-star este exonerat de raspundere in urmatoarele situatii:
· In cazul declaratiilor publice facute de producator sau reprezentantul acestuia, Andy-star nu raspunde daca probeaza ca nu i-au fost aduse la cunostinta sau nu a ar fi putut, in mod rezonabil, sa le cunoasca;
· Nu raspunde pentru declaratiile publice, indiferent ca provind de la el, de la producator sau reprezentantul acestuia, daca probeaza ca declaratia fusese:
· Corectata la momentul incheieri contractului de vanzare-cumparare;
· Decizia de cumparare nu putea fi influentata de declaratiile publice in cauza.
· Nu raspunde in situatiile in care in momentul incheierii contractului consumatorul a cunoscut sau nu putea sa nu cunoasca lipsa de conformitatea.